Skip to main content

Το βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας των καταστημάτων Holland & Barrett

Στον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ο όρος βιωσιμότητα αποτελεί αξιακή αρχή, γι’ αυτό έχουμε θέσει στο επίκεντρο κάθε επιχειρηματικής μας δραστηριότητας το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Holland & Barrett Κύπρου ενστερνίζεται το όραμα του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ και θέτει στο επίκεντρο των στόχων του να γίνει μια πιο βιώσιμη επωνυμία. Χάρη σε αυτό προχώρησε στην εφαρμογή πολιτικών που στοχεύουν τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και κατ’ επέκταση να επιφέρουν αειφόρο ανάπτυξη.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ:
 • Στη μείωση της σπατάλης πρώτων υλών όπως το χαρτί και το πλαστικό, καθώς και
 • Στην ενθάρρυνση των πελατών τους για ενσωμάτωση της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα τους.

Με ευρύτερο στόχο να αγκαλιάσουν νέες συνήθειες που θα συμβάλλουν σταδιακά στην αειφόρο ανάπτυξη της επωνυμίας, του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, καθώς και του πελατολόγιου μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ HOLLAND & BARRETT:

 1. ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Στα πλαίσια της εναρμόνισης του brand με τα διεθνή βιώσιμα πρότυπα, το 2021 το Holland & Barrett Κύπρου προχώρησε με τον εκσυγχρονισμό όλων των φυσικών τους καταστημάτων στην Κύπρο. Με σεβασμό προς το περιβάλλον, τα υφιστάμενα καταστήματα, καθώς και τα καινούργια καταστήματα Holland & Barrett σχεδιάστηκαν με βιώσιμα υλικά.

 1. VEGAN ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Σήμερα στο Holland & Barrett μπορεί να βρει κάποιος:

 • Vegan Βιταμίνες & Συμπληρώματα διατροφής,
 • Vegan Συμπληρώματα Άθλησης,
 • Vegan Προϊόντα περιποίησης, καθώς και
 • Vegan snacks
 1. ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ

Από το 2010 το Holland & Barrett υιοθέτησε μια πρωτοποριακή πολιτική που αφορά τις τσάντες για τα ψώνια. Συγκεκριμένα, ενσωμάτωσε στην καθημερινότητα του καταναλωτή τις τσάντες από ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ παράλληλα παρέχει την επιλογή της χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, οι οποίες κατασκευάζονται από φυσικά υλικά.

 1. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΟΘΟΝΩΝ

Η εγκατάσταση ψηφιακών οθονών για την προώθηση των μαρκών και των προσφορών έχει ήδη εφαρμοστεί εντός 6 καταστημάτων Holland & Barrett:

 • Mall of Cyprus
 • Mall of Engomi
 • Nicosia Mall
 • Metropolis Mall
 • My Mall Limassol, καθώς και
 • Kings Avenue Mall Paphos

Αυτή η τακτική στοχεύει στην πλήρη αντικατάσταση των έντυπων προωθητικών υλικών και κατ’ επέκταση στη μείωση της χρήσης χαρτιού.

 1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Όλα τα παραρτήματα Holland & Barrett Κύπρου αξιοποιούν LED λαμπτήρες για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού εντός των καταστημάτων τους, καθώς επίσης και για τον φωτισμό των εξωτερικών επιγραφών των καταστημάτων τους. Παράλληλα, ο φωτισμός που έχει εγκατασταθεί σε αυτά τα σημεία είναι αυτοματοποιημένος.

 1. ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται καθημερινά για τη συλλογή και το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλών όπως το γυαλί, πλαστικό και χαρτί από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 14 και πλέον κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία εντός των καταστημάτων Holland & Barrett, έτσι εξασφαλίζεται η συγκρότηση ανακυκλώσιμων υλικών και η μετέπειτα μεταφορά τους σε κέντρα ανακύκλωσης.

 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Όπως όλα τα καταστήματα του Ομίλου μας, έτσι και το Holland & Barrett έχει υιοθετήσει την ηλεκτρονική απόδειξη. Συγκεκριμένα, οι πελάτες των καταστημάτων έχουν την επιλογή να λάβουν την απόδειξη τους τυπωμένη σε χαρτί ή ηλεκτρονικά. Μέσα από αυτήν την πολιτική εξασφαλίζεται η μείωση της χρήσης χαρτιού που προκύπτει από την εκτύπωση αποδείξεων.

 1. QR CODES

Έχουν δημιουργηθεί QR codes, τα οποία έχουν τοποθετηθεί εντός των καταστημάτων με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των πελατών γύρω από τα προϊόντα.

ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ:

Το Holland & Barrett εντός του 2021 εφάρμοσε ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετά σχέδια στο τραπέζι των συζητήσεων. Το επόμενο έργο που είναι υπό μελέτη αφορά το λανσάρισμα μιας εφαρμογής Holland & Barrett, την οποία θα αξιοποιούν οι Σύμβουλοι Ευεξίας για προσωπική ανάπτυξη και ενίσχυση της γνώσης τους. Αυτό το νέο εργαλείο ενδέχεται να είναι διαθέσιμο για τους Σύμβουλους Ευεξίας εντός του έτους 2022.

Το Holland & Barrett θέτει υψηλά τον πήχη καθώς διαρκώς ενσωματώνει στο μοντέλο λειτουργίας του νέες τεχνολογίες και πολιτικές για να συνεχίσει να προσφέρει μία ολιστική αγοραστική εμπειρία στον πελάτη του με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.