Skip to main content

Βιώσιμη
ανάπτυξη

Το Αποτύπωμά μας

Πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση μιας διαρκούς και αειφόρου ανάπτυξης, είναι η ταύτιση των επιχειρηματικών μας στόχων με την ευημερία των ανθρώπων μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των πελατών και των συνεργατών μας, καθώς και της κοινωνίας γενικότερα.

Καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας για να αισθάνονται καλά και να απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο.  Αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες των καταναλωτών, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους και διευρύνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας. Ταυτόχρονα, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας, βρίσκοντας νέους τρόπους να κερδίζουμε μαζί στην αγορά.

Μοιραζόμαστε ποιοτικά προϊόντα που έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αγορά

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καταναλωτών, διευρύνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή τους ποιότητα. Την ίδια στιγμή, ανταποκρινόμαστε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για πιο υγιεινές επιλογές και επεκτεινόμαστε σε νέες κατηγορίες. 

viosimi anaptiksi 1

Ανταποκρινόμαστε
στα αιτήματα των πελατών μας

Με στόχο την καταγραφή, την αξιολόγηση και την αποτελεσματική ανταπόκριση σε αιτήματα και υποδείξεις των πελατών μας, έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένες δράσεις που λειτουργούν ως δίαυλος επικοινωνίας με τους καταναλωτές.

Εργαλείο CEM –
Customer Experience
Management

Η πλατφόρμα CEM προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την τελευταία επίσκεψή τους σε κάποιο κατάστημα της αλυσίδας Beauty Line. Η πλατφόρμα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014, αποτελείται από ερωτήσεις επιλογής, αλλά και ανοικτού τύπου ερωτήσεις.

Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, οι πελάτες λαμβάνουν μέρος σε μηνιαία κλήρωση για να κερδίσουν μια δωροεπιταγή αξίας €100 για τα καταστήματα Beauty Line.

Η ανατροφοδότηση που λαμβάνει ο Όμιλος μέσα από αυτήν τη διαδικασία αξιολόγησης βοηθά στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στην επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Έρευνα Μυστικού Επισκέπτη

Η Έρευνα Μυστικού Επισκέπτη (Mystery Shopper) έχει ως επίκεντρό της τον πελάτη και τις εμπειρίες του στους χώρους των καταστημάτων.

Ο Μυστικός Επισκέπτης αξιολογεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό των καταστημάτων μέσα από τα μάτια ενός «πελάτη» και βάσει ενός προσυμφωνημένου ερωτηματολογίου.

Η Έρευνα Μυστικού Επισκέπτη βοηθά στην αξιολόγηση της ικανοποίησης των πελατών από την εξυπηρέτησή τους, καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και της απόδοσης του προσωπικού.

Διαχείριση Παραπόνων

Κάθε παράπονο που εκφράζεται από πελάτη, συνεργάτη ή προμηθευτή αποτελεί για τον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ευκαιρία για βελτίωση.

Η διαδικασία που ακολουθείται διασφαλίζει τη σωστή καταγραφή των παραπόνων, καθώς και την άμεση επίλυση και αξιοποίησή τους από τα αρμόδια τμήματα.

Λαμβάνουμε τυχόν παράπονα απευθείας μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και μέσω των εργαζομένων στα καταστήματα, των πωλητών, των ιατρικών επισκεπτών και των διανομέων μας.

Εργαλείο CRM –
Customer Relationship
Management

Στόχος της δημιουργίας του εργαλείου CRM ήταν η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών όλων των αλυσίδων του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, μέσω της υλοποίησης:
• Πιο στοχευμένων ενέργειων μάρκετινγκ, βασισμένων στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των πελατών, αποφεύγοντας την άσκοπη επικοινωνία με τους πελάτες

• Καλύτερης τμηματοποίησης των πελατών (customer segmentation)

• Καλύτερης εμπειρίας αγορών τόσο μέσα στα καταστήματα όσο και διαδικτυακά.

Καινοτόμων πρακτικών για την ανάπτυξη των σχέσεων με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας.

Αναπτυσσόμαστε με άξονα την καινοτομία

Για να ανταποκριθούμε στις νέες τάσεις των καταναλωτών είναι απαραίτητη η συνεχής προσήλωση στην καινοτομία, όχι μόνο στην παροχή προϊόντων, αλλά και στις διεργασίες μας, καθώς και στην οργάνωσή μας και στον τρόπο σκέψης μας, αναζητώντας συνεχώς τρόπους να δημιουργούμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία μαζί με τους πελάτες μας, για τη χώρα μας.

Η αξία αυτή βασίζεται  στην ικανότητα των ανθρώπων μας, οι οποίοι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ανοίγουμε νέους ορίζοντες και να πηγαίνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά.

viosimi anaptiksi
viosimi anaptiksi 3
melli 1
melli 2

Στηρίζουμε και σεβόμαστε τους συνεργάτες μας

Το κτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας είναι μία από τις βασικές αξίες της επιχείρησής μας. Για εμάς, αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία ουσιαστικών συνεργασιών που αποφέρουν βιώσιμη και κερδοφόρο ανάπτυξη, τόσο για την επιχείρησή μας όσο και για τους συνεργάτες μας, σε όλα τα βασικά κανάλια διανομής.

Το δίκτυο πωλήσεών μας περιλαμβάνει  καταστήματα λιανικής, υπεραγορές,  μίνι μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία, κ.ά. Βρίσκοντας νέους τρόπους να κερδίζουμε μαζί στην αγορά, στόχος μας είναι να είμαστε ο προτιμώμενος προμηθευτής όλων των πελατών μας.

Με συνεχείς επενδύσεις στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων μας, στην προσέλκυση ταλέντων και ανάδειξη ικανών στελεχών, και προσφέροντας δυναμικά προγράμματα διαρκής ανάπτυξης καριέρας, ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, ο Όμιλός ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ έχει αναγνωριστεί με την υψηλότερη διεθνή διάκριση ανθρώπινου δυναμικού Investors In People Platinum, μετά την ανεξάρτητη αξιολόγησή του με βάση το Πρότυπο Investors in People (IIP).

Προσέλκυση ταλέντων

Η προσέλκυση, διατήρηση και αξιοποίηση ταλαντούχων στελεχών αποτελεί διαχρονικό στόχο στον οργανισμό μας. Η διαδικασία προσλήψεων που εφαρμόζουμε έχει ως στόχο της την επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων για τους κατάλληλους ρόλους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και της προϋπηρεσίας των υποψηφίων.

Η επιλογή των υποψηφίων για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης εργασίας βασίζεται στη συνεργασία στελεχών από διαφορετικά ιεραρχικά επίπεδα που εγκρίνουν, ομόφωνα, τον υποψήφιο. Διασφαλίζονται, κατ’ αυτό τον τρόπο, η διαφάνεια και η ευρεία αποδοχή του υποψηφίου. Αξίζει να τονιστεί ότι η διαδικασία πρόσληψης νέων εργαζομένων σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται από προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως η εθνικότητα, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το θρήσκευμα ή άλλα χαρακτηριστικά διαφορετικότητας.

Επιπλέον, στον Όμιλό μας καλλιεργούμε σταθερά ένα εργασιακό περιβάλλον αξιοκρατίας, διαφάνειας και ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης για όλους τους εργαζομένους  μας.

Talent Attraction

Εκπαίδευση και ανάπτυξη εργαζομένων

Οι ‘Ανθρωποί μας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του Ομίλου και η συστηματική τους εκπαίδευση συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια επίτευξης των στόχων μας, αλλά και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους.

Η επιτυχία μας εξαρτάται σε σημαντικότατο βαθμό από τους Ανθρώπους μας, γι’ αυτό και επενδύουμε μεθοδικά στην κατάρτιση και επιμόρφωσή τους μέσω:
• Σεμιναρίων στην Κύπρο  και στο εξωτερικό,
• Εκπαιδευτικών εργαστηρίων,
• Συμμετοχή σε συνέδρια,
• Coaching και mentoring,
• On-the-job εκπαίδευση, και
• Απόκτηση ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τίτλων

Την ίδια στιγμή, επενδύουμε στην εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, προσφέροντας στους ανθρώπους μας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Επιπλέον, με τη χρήση νέων ψηφιακών HR εργαλείων υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τα συστήματα και τις εφαρμογές ανθρώπινου δυναμικού ενώ παράλληλα απλοποιούμε πολιτικές και διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε σημαντικά την καθημερινή εμπειρία των Ανθρώπων μας, ενισχύοντας σημαντικά την οργανωτική  μας αποτελεσματικότητα.

Anthropoi

Αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων

Η αξιολόγηση της απόδοσης των Ανθρώπων μας αποτελεί έναν αξιόπιστο οδηγό για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους και ένα βασικό εργαλείο για την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς τους.

Αναπτύξαμε μια ευέλικτη και αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων μας με στόχο να βελτιστοποιείται η παραγωγικότητά τους και να επιβραβεύονται οι προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουν.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί για τον Όμιλό μας, διαρκή και κεντρική προτεραιότητα. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες πέραν όσων προβλέπονται από την κυπριακή και κοινοτική νομοθεσία, o Όμιλος υλοποιεί στοχευμένες δράσεις ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Επαναχρησιμοποιούμενα υλικά,
ανακύκλωση, διαχείριση αποβλήτων

Με στόχο τη διασφάλιση μιας ποιοτικής ζωής για τις επόμενες γενιές, την προστασία του περιβάλλοντος και μια υγιή οικονομία, ο Όμιλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσει τη βιώσιμη χρήση των υλικών που χρησιμοποιεί.

Πρώτες και βοηθητικές ύλες

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση της χρήσης πλαστικού μέσω της αντικατάστασης της πλαστική σακούλα με βιοδιασπώμενες τσάντες και των υλικών συσκευασίας, για την κατάργηση της χρήσης των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης ενώ έχουν υλοποιηθεί ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων του Ομίλου, για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά τους και τη σωστή ανακύκλωση.

Ανακύκλωση και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων

Έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, πλαστικού, χαρτιού, μπαταριών και δοχείων μελανιού. Επιπλέον, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Green Dot Κύπρου, ένα συλλογικό σύστημα ανάκτησης και ανακύκλωσης των συσκευασιών των κυπριακών επιχειρήσεων.

Θέτοντας αυστηρούς στόχους για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αντικτύπου, ακολουθούμε αυστηρά τη νομοθεσία και τους ανάλογους κανονισμούς για την υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων και παράλληλα εισάγουμε νέες καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μείωση των απορριμμάτων μέσω στης ορθής πρόβλεψης αναγκών και της διαχείρισης της ζήτησης.

Εκπομπές, κατανάλωση ενέργειας και κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί το κρισιμότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, με διαρκώς βαρύτερες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Αναπτύσσουμε και υλοποιούμε διαρκώς καινούργιες δράσεις, με στόχο τη μείωση των εκπομπών. Ταυτόχρονα, συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία και τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια εκπομπών ρύπων.

Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από μεταφορές

Με στόχο να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών, έχουμε ξεκινήσει την αντικατάσταση παλαιών φορτηγών αυτοκινήτων μεταφοράς προϊόντων με φορτηγά αυτοκίνητα νεότερης τεχνολογίας.

Κατανάλωση και εξοικονόμηση ενέργειας

Στοχεύουμε σε διαρκή μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις δραστηριότητές μας προχωρώντας, στην υιοθέτηση πρακτικών που συμβάλουν δραστικά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αντικαταστήσει τους λαμπτήρες με LED, έχουμε εγκαταστήσει σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας PowerStar, καθώς και φωτοβολταϊκών.

Διαχείριση νερού

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του νερού ως πολύτιμου φυσικού πόρου, λαμβάνουμε συνεχώς ενέργειες εξοικονόμησης νερού, μέσα από τη σωστή συντήρηση και τον τακτικό έλεγχο των εγκαταστάσεων παροχής νερού.

Στόχος μας, η ελαχιστοποίηση των απωλειών. Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ενημερώνονται σε τακτική βάση, γύρω από διαφορετικούς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης νερού.

Water 1
Water 2
perivalon 1
perivalon 2

Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, λαμβάνουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες ώστε να καλλιεργηθεί και να εδραιωθεί στους ανθρώπους μας αλλά και στις οικογένειές τους, περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα παιδιά των συναδέλφων επιδεικνύουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο με θέμα την προστασίας του περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση μιας διαρκούς και αειφόρου ανάπτυξης του Ομίλου μας είναι η εναρμόνιση των επιχειρηματικών μας στόχων με την ευημερία της κοινωνίας, η οποία τελικά μας συντηρεί και μας επιτρέπει να πραγματώνουμε το επιχειρηματικό μας όραμα.

Η οικονομική συμβολή μας –
κοινωνικό προϊόν

Η οικονομική συμβολή προς την κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε, αποτελεί βασική μας επιδίωξη.

Μέσα από την απασχόληση, την καταβολή φόρων και την υλοποίηση κοινωνικών επενδύσεων, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε θετικά στους συμμέτοχους μας.

koinonia 1

Υποστήριξη της τοπικής οικονομίας

Διευθυντικό προσωπικό από
την τοπική κοινωνία

Όλο το διευθυντικό προσωπικό του Ομίλου μας προέρχεται από την Κύπρο, δημιουργώντας οικονομικό όφελος για την κάθε τοπική κοινότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι διευθυντικές μας ομάδες να έχουν την καλύτερη δυνατή αντίληψη των κοινωνικοπολιτικών και πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου.

Υποστήριξη τοπικών προμηθευτών

Ενισχύουμε δυναμικά την τοπική επιχειρηματικότητα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία οι προμηθευτές μας είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την αναπτυξιακή τους τροχιά, έχοντας την ουσιαστική μας στήριξη στη βελτιστοποίηση της παραγωγής τους, αναπτύσσοντας και ακολουθώντας νέα πρότυπα ποιότητας και καινοτομίας.

Μέλι Τζιβέρτι

«“Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Παπαέλληνας μας βοήθησε πολύ. Για μια μικρή, τοπική εταιρία όπως η δική μας, που δεν έχει το δίκτυο και τους πόρους να σταθεί από μόνη της στην αγορά και να μπορέσει να στηρίξει με επιτυχία την ανάπτυξή της, η συνεργασία μας με τον Όμιλο Παπαέλληνας μας πρόσφερε σταθερότητα και σιγουριά.

Έχουμε έναν σοβαρό, πολύτιμο συνεργάτη και μαζί του μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.»

meli tziverti
oleastro

Ελαιόλαδο Ολέαστρο

«Η κίνηση στην οποία προβήκαμε το 2013 να συνεργαστούμε με τον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ άνοιξε τους ορίζοντές μας και μας προσέφερε οικονομική σταθερότητα.

Ευτυχώς, βρέθηκε ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ και από το μετέωρο, μέσα στο οποίο αισθανόμασταν ότι βρισκόμασταν, βρεθήκαμε στη σιγουριά και τη σταθερότητα. Η συνεργασία μας με τα διάφορα τμήματα του οργανισμού είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα είναι η στάση του κ. Χρήστου Παπαέλληνα όταν είχαμε να αντιμετωπίσουμε, πέραν των γεγονότων της οικονομικής κρίσης του 2013, και μια μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της σοδειάς.»

Ξύδι Πλατάνης

Μετά από μια μακροχρόνια πορεία στην κυπριακή οξοποιία που ξεκίνησε το 1922, η εταιρεία Platanico Wines and Spirits Ltd προχώρησε σε συνεργασία με τον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, ο οποίος ανάλαβε τη διανομή και προώθηση των προϊόντων σε σημεία λιανικής πώλησης. Με τη συνεργασία αυτή ο Όμιλος διανέμει στην κυπριακή αγορά, τοπικά ποιοτικά προϊόντα.

platanis
elioxori ladi

Ελιοχώρι

To Eλιοχώρι αποτελεί το αγνό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με πολυετή εμπειρία και παρουσία στο χώρο των ελαιόλαδων. Είναι εξ ολοκλήρου κυπριακής παραγωγής προϊόν, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την ομορφιά της κυπριακής φύσης, κάνοντας μας υπερήφανους! Η έμπρακτη υποστήριξη του Ομίλου ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στο Eλιοχώρι με τη διανομή και προώθηση του αναδεικνύει ταυτόχρονα και την έμπρακτη υποστήριξή του Ομίλου στον Κύπριο παραγωγό.

Ξύδια Άρτεμης

Με έδρα τη Λεμεσό και έχοντας διαγράψει μια ιστορία άνω των 80 χρόνων, η οξοποιία ΑΡΤΕΜΗΣ παράγει όλων των ειδών ξυδιών: ερυθρό ξύδι, λευκό ξύδι, βαλσάμικο, κρέμες βαλσάμικου, μηλόξυδο και χυμό λεμονιού. Διατηρώντας αναλλοίωτες τις αξίες που κληροδοτήθηκαν, αλλά και με συνεχείς επενδύσεις στην καινοτομία, τα προϊόντα ARTEMIS «κρατάνε» όλα τα αρώματα και τη γεύση τους. Χάρη στο μοναδικό γευστικό τους προφίλ, ξεχωρίζουν τόσο στην τοπική αγορά όσο και εκτός συνόρων, στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η ένταξη των κυπριακών προϊόντων ARTEMIS QUALITY VINEGARS στον Όμιλο επέφερε την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην κυπριακή αγορά.

artemis

Δράσεις για την Υγεία

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε τόσο υγιείς και δυνατοί ως επιχείρηση, όσο είναι και οι τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Στόχος μας είναι να λειτουργούμε υπεύθυνα και να έχουμε έντονη συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την κοινότητα, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Παρέχουμε ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις, επενδύουμε στις συνεργασίες και ενθαρρύνουμε την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας.

Τα Beauty Line στηρίζουν σταθερά τη Europa Donna Κύπρου

Η Εurοpa Donna Κύπρου και τα καταστήματα Beauty Line μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να κάνουν την κάθε γυναίκα να ζει καλύτερα και να αισθάνεται όμορφα. Μέσω του Περιοδικoύ Beaυty Line  που εκδίδεται από τα Beauty Line και πωλείται μέσα στα καταστήματα, συγκεντρώνονται χρήματα για οικονομική ενίσχυση του έργου της Europa Donna Κύπρου, και συγκεκριμένα του προγράμματος  «Επιστήθιες Φίλες».

draseis ygeias 1
Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών

O Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ δίπλα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών έχει ως αποστολή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια και στήριξη στους νεφροπαθείς και στις οικογένειές τους, να ενημερώνει το κοινό γύρω από τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, και να ενισχύει τα τμήματα Νεφρολογίας και τις μονάδες αιμοκάθαρσης σε όλες τις πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ είναι διαχρονικός χορηγός του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών και στηρίζει το έργο του.

«Διαδρομή Αγάπης Μοτοσικλετιστών»

O Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στηρίζει τη Διαδρομή Αγάπης Μοτοσικλετιστών για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για Παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

Η Διαδρομή Αγάπης Μοτοσικλετιστών αποσκοπεί στην ενίσχυση του συνδέσμου και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τον παιδικό καρκίνο. Η συμμετοχή των συναδέλφων κάθε χρόνο ξεπερνά κάθε προσδοκία, ενώ ο Όμιλος ενισχύει την πρωτοβουλία και οικονομικά.

koinonia 1
Reaction

Δίπλα στον οργανισμό REACTION Youth For the Prevention

Διαχρονικά, o Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στηρίζει το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού REACTION Youth for the Prevention, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της νεολαίας στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της νεανικής παραβατικότητας, της νεανικής ανεργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κοντά στα παιδιά της Σχολής Κωφών

Κάθε χρόνο, ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ φιλοξενεί στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, τα παιδιά της Σχολής Κωφών, που συγκινούν όλους με την παρουσία και τα τραγούδια τους. Επιπλέον, ο Όμιλος ενισχύει τη Σχολή Κωφών με χρηματικό ποσό, για κάλυψη των αναγκών της.

sxolio awards

Δράσεις για την
Παιδεία

Στηρίζουμε έμπρακτα την αριστεία και ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά για περισσότερη γνώση, μόρφωση και ευγενή άμιλλα. Τους προσφέρουμε κίνητρα, ηθικά και υλικά, για περισσότερη μάθηση. Στον αγώνα τους για την κατάκτηση της γνώσης συμβάλλουμε στην προοπτική της χώρας μας.

Yποτροφίες σε φοιτητές

O Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ παραχωρεί κάθε χρόνο υποτροφίες σε φοιτητές του Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου που διακρίνονται ακαδημαϊκά.

Με την πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα η τεράστια σημασία που αποδίδει o Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στην παιδεία, την ακαδημαϊκή αριστεία και τη σύνδεση μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρηματικού κόσμου.

draseis paideia 1
Rewarding the academic excellence

Βράβευση των αριστούχων παιδιών του προσωπικού

Στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης της παιδείας, ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ επιβραβεύει την αριστεία, απονέμοντας κάθε χρόνο χρηματικά βραβεία στα αριστούχα παιδιά του προσωπικού.

Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης και Internship

Με το Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης και Internship στοχεύουμε στην εργασιακή κατάρτιση των συμμετεχόντων μέσα στο σύγχρονο, καινοτόμο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου μας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εργαστούν δίπλα σε έμπειρους επαγγελματίες, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ικανότητες, αλλά και να εφαρμόσουν σε πράξη όσα μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο.

Τα Προγράμματα αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του Ομίλου μας απέναντι στην Κοινωνία και τη νέα γενιά για ευημερία και μόρφωση, προσφέροντας την ευκαιρία ανάπτυξης μέσω της εργασιακής εμπειρίας και εκπαίδευσης.

therini apasxolisi

Δράσεις για τον Αθλητισμό

Στηρίζουμε διαχρονικά και έμπρακτα τον αθλητισμό, τις αξίες και τα οφέλη του, ενισχύοντας εθνικούς και τοπικούς φορείς, συλλόγους και ομάδες. Ο αθλητισμός βοηθά τις νέες γενιές να κοινωνικοποιηθούν, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.  Διδάσκει την ομαδικότητα και τον σεβασμό και συμβάλλει στην άμβλυνση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων χαρίζοντας, ταυτόχρονα σωματική και ψυχική ευεξία.

Ολυμπιάδα Νεαπολέως

Διαχρονικά ενισχύουμε οικονομικά το σωματείο Ολυμπιάδα Νεαπόλεως. Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως ιδρύθηκε το 1951 και αποτελεί προσφυγικό σωματείο με σημαντική αθλητική, αλλά και κοινωνική δράση.

Παρότι αντιμετώπισε δυσκολίες μετά τον εκτοπισμό της από την κατεχόμενη Νεάπολη, η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως συμμετέχει με οκτώ ομάδες στα παγκύπρια πρωταθλήματα πετοσφαίρισης και διαθέτει ακαδημία για παιδιά. Επιπλέον, συμμετέχει στα πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ποδηλασίας.

athlitismos
draseis athlitismos ethnikos latsion

Εθνικός Λατσιών

Στηρίζουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια και ενισχύουμε οικονομικά τον Εθνικό Λατσιών, καθώς και την τοπική κοινωνία των Λατσιών, στην οποία βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου.

Ο Εθνικός Λατσιών ιδρύθηκε το 1956 και διαθέτει ομάδες πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου σάλας (futsal), με 300 αθλητές κάθε ηλικίας.

Ποδοσφαιρικό Σωματείο ΠΑΕΕΚ Κερύνειας

«Η ΠΑΕΕΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αντιπροσωπεύει την προσφυγιά και τους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι, τη γειτονία, τις αναμνήσεις ολόκληρής γενεάς.

Το όραμα της ομάδας ήταν να βάλει στα σπίτια όλων των ανθρώπων την ΚΕΡΥΝΕΙΑ. Ο καλύτερος τρόπος ήταν η παρουσία μας στην πρώτη κατηγορία και το μεγάλο μας όνειρο είναι αυτή η ομάδα να έχει συνεχής παρουσία ώστε να μη σβήσει ποτέ αυτή η φλόγα.

Μαζί σε αυτήν την προσπάθεια που κάναμε στην πρώτη κατηγόρια, ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ήταν διπλά μας, αναδεικνύοντας την ΚΕΡΥΝΕΙΑ.  Δεν μας άφησε ποτέ μόνους στην μεγάλη προσπάθεια να περάσουμε το μήνυμα πως «η ΠΑΕΕΚ είναι εδώ». Άλλωστε ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ απέδειξε διαχρονικά πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τα αθλητικά δρώμενα ιδιαιτέρα όταν υπάρχει το αίσθημα ευθύνης της προσφυγιάς.»

podosfero
Running under the moon

«Τρέχοντας με το φως του φεγγαριού»

Από το 2015 ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ συμμετέχει, στον νυχτερινό αγώνα δρόμου «Runnning Under the Moon», με δεκάδες συναδέλφους να δίνουν το παρόν τους την εταιρική διαδρομή των 5 χλμ. Ο αγώνας αυτός έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στηρίζει διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας και την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Νικόλας Βασιλείου

O Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ είναι υπερήφανος υποστηρικτής του σκοπευτή Νικόλα Βασιλείου. Μεταξύ των κορυφαίων του αθλήματος της σκοποβολής, ο Νικόλας κερδίζει διακρίσεις όχι μόνο σε κυπριακό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές.

Το 2021 ο Νικόλας κατέκτησε το πρώτο του ατομικό μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών. Ο Κύπριος σκοπευτής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο σκητ ανδρών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF στο Όσιγιεκ της Κροατίας!

Ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στηρίζει σταθερά τον Νικόλα και υπόσχεται να εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα του βοηθώντας τον να πετύχει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

sustainability
award

Κωνσταντίνα Ευσταθίου

Ο Όμιλος ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ παρέχει οικονομική στήριξη στην 14χρονη αθλήτρια καράτε, Κωνσταντίνα Ευσταθίου.

Η Κύπρια αθλήτρια καράτε έχει σημειώσει εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες. Κατέκτησε 2 νίκες στους «Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης 2021» επί Μαυροβουνίου, την 2η θέση σε ατομικό αγώνα και την 3η θέση σε ομαδικό αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή αθλήτρια διακρίθηκε έξι φορές στον Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε, όπου τις τρεις φορές κατάκτησε την 1η θέση.

Το 2022 η Κωνσταντίνα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο:

  • Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στις 15– 19 Ιουνίου, στην Τσεχία
  • Στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν στις 23– 25 Σεπτεμβρίου στο Λιχτενστάιν
  • Στους Παγκόσμιους Αγώνες που θα διεξαχθούν στις 08-11 Νοεμβρίου στη Βενετία

Η αθλήτρια έχει φέρει επιτυχίες και στην Βράβευση Αρίστων Αθλητών με τη διάκριση «Καλύτερος αθλητής στη κατηγορία», τα έτη 2018 και 2019. 

Δράσεις Εθελοντισμού
του Προσωπικού

Ο εθελοντισμός και η συμμετοχή εργαζομένων σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν σημαντικό κομμάτι της συνολικής προσφοράς μας στην κοινωνία. Ενδεικτικά, κάποιες από τις σημαντικότερες δράσεις στα πλαίσια του εθελοντισμού είναι οι εξής:

Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Μέσω του προγράμματος εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουμε τακτικά μέρες αιμοδοσίας στα κεντρικά του γραφεία και συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο δεκάδες φιάλες αίματος για την κάλυψη αναγκών της κυπριακής κοινωνίας.

draseis ethelontismou 1
draseis ethelontismou 2

Ταμείο Υποστήριξης Προσωπικού & ετήσιο Φιλανθρωπικό Παζαράκι

Ένας ακόμη θεσμός αλληλεγγύης που στηρίζουμε είναι το Ταμείο Υποστήριξης του Προσωπικού του Ομίλου. Το συγκεκριμένο ταμείο δημιουργήθηκε με στόχο την έμπρακτη αλληλεγγύη προς συναδέλφους και συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν ανάγκη στήριξης, λόγω προβλημάτων υγείας.

Για την ενίσχυση του ταμείου, κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνεται παζαράκι με συγκινητική συμμετοχή των συναδέλφων, ενώ  επιπρόσθετα παζαράκια διοργανώνονται και σε άλλες χρονικές περιόδους, για την κάλυψη διαφόρων αναγκών.

Δεντροφύτευση

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνουμε δενδροφύτευση.

Στην εκδήλωση αυτή λαμβάνουν μέρος συνάδελφοι από όλα τα τμήματα φυτεύοντας δενδράκια, με στόχο να κάνουμε τον εργασιακό μας χώρο πιο πράσινο.

perivallon

Απολογισμός Βιωσιμότητας

Απολογισμός βιωσιμότητας 2020-2021 Download
Απολογισμός βιωσιμότητας 2018-2019 Download
Απολογισμός βιωσιμότητας 2016-2017 Download