Skip to main content

Η Σημασία της σωστής Ρινικής Υγιεινής για την Υγεία μας!

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου μάς εκπαιδευτική παρουσίαση προς συναδέλφους με θέμα  «Η Σημασία της σωστής Ρινικής Υγιεινής για την Υγεία μας!». Οι ιατρικοί επισκέπτες της ομάδας φαρμακείου Εύη Ολυμπίου και Δημήτρης Πρωτογέρου, μας ενημέρωσαν για τη σημασία της καλής αναπνοής για την γενικότερη μας υγεία και ευεξία, καθώς και για τους τρόπους που μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας μέσω της εφαρμογής σωστής ρινικής υγιεινής και συγκεκριμένα με ρινικές πλύσεις θαλασσινού νερού PHYSIOMER®.

Πράγματι, η Αναπνοή μας, αυτή η φαινομενικά απλή λειτουργία του οργανισμού, είναι συνώνυμο της ίδιας της ζωής. Είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνουμε σ ‘ αυτόν τον κόσμο. Γίνεται ακούσια περίπου 20,000 φορές την ημέρα. Η καλή αναπνοή βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και κυττάρων, αυξάνει την ενέργεια μας και μειώνει τη σωματική και πνευματική κούραση, μας δίνει πνευματική διαύγεια, χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό και μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να αναπνέουμε από τη μύτη (ρινική αναπνοή). Με αυτό τον τρόπο ο αέρας φιλτράρεται και καθαρίζεται καθώς και η θερμοκρασία του προσαρμόζεται κατάλληλα. Πολλοί όμως είναι οι παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή ρινική αναπνοή.

Καθημερινά εισπνέουμε εκατομμύρια ιούς και βακτήρια, μικροσωματίδια σκόνης, ρυπογόνους παράγοντες καθώς και αλλεργιογόνα ( από γύρη, φυτά, τρίχωμα ζώων, μούχλα) τα οποία αποτελούν επιβαρυντικούς  παράγοντες για τις αεροφόρους οδούς. Στο πλαίσιο αυτό, ο σωστός ρινικός καθαρισμός, όπως ακριβώς και το πλύσιμο των χεριών, δεν αποτελεί μία απλή ενέργεια διατήρησης της υγιεινής, αλλά μία αληθινή πτυχή της καθημερινής μας υγειονομικής περίθαλψης.

 Η σωστή ρινική υγιεινή:

-Παρέχει προστασία σε ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα μικρών και μεγάλων, εμποδίζοντας την εξάπλωση των ιών και των βακτηρίων σε άλλα όργανα: τα μάτια, τα αυτιά, το λάρυγγα και κατ’ επέκταση τους βρόγχους, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των λοιμώξεων που μπορούν να μας προσβάλουν κατά 58%.

Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και εμποδίζει την εξάπλωση της λοίμωξης στο υπόλοιπο αναπνευστικό σύστημα (ιγμόρεια-ιγμορίτιδα, φάρυγγα-φαρυγγίτιδα, βρόγχους – βρογχίτιδα, αυτιά-ωτίτιδα) με αποτέλεσμα να περιορίζονται περεταίρω ΩΡΛ επιπλοκές. Επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η χρήση του PHYSIOMER®, μειώνει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, βελτιώνει την αναπνοή κατά 47% στην περίπτωση του κοινού κρυολογήματος και τη συνολική κατάσταση της υγείας των ασθενών κατά 45%.

-Στα βρέφη και παιδιά η ρινική υγιεινή είναι ιδιαιτέρως σημαντική αφού λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή στην εμφάνιση κρυολογήματος. Η αποτελεσματικότητα του PHYSIOMER® έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες σε παιδιά. Περιορίζει τον αριθμό των κρυολογημάτων κατά το ήμισυ και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ΩΡΛ επιπλοκών (ωτίτιδα και βρογχιολίτιδα) κατά 75%.

Βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης αλλεργικής ρινίτιδας και ελέγχει την εξάπλωση της φλεγμονής. Επιπλέον, ανακουφίζει κατά 68% από τα συμπτώματα και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών αλλεργικής ρινίτιδας.

Physiomer: 100% Θαλασσινό νερό από το Saint Malo

Το θαλασσινό νερό, η γενέτειρα της ζωής στον πλανήτη μας, είναι ένα διάλυμα από άλατα διαλυμένα σε καθαρό νερό, το οποίο μοιάζει πολύ με το φυσιολογικό υγρό που περιβάλλει κάθε κύτταρο στον οργανισμό μας. Το θαλασσινό νερό περιέχει παραπάνω από τα δύο τρίτα των 94 φυσικών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Μεταξύ αυτών των στοιχείων, εντοπίζεται το σύνολο των ιχνοστοιχείων (στοιχεία που θεωρούνται ουσιώδη για την ανθρώπινη υγεία). Ο Κόλπος του Saint-Malo στη Γαλλία, αποτελεί ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα χάρη στη γεωγραφική του θέση και τα αβαθή νερά. Το μεγάλο παλιρροιακό εύρος (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) στην τοποθεσία αυτή, προσδίδει στο θαλασσινό νερό που συλλέγεται μοναδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά στην καλύτερη οξυγόνωση του καθώς και στον πλούτο των ανόργανων αλάτων και ιχνοστοιχείων που περιέχει.