Skip to main content

Επανάσταση στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας!

Τι γνωρίζετε για την οστεοαρθρίτιδα;

Πρόκειται για μια από τις συχνότερες παθήσεις της σύγχρονης εποχής η οποία  ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας πόνο και προβλήματα κίνησης. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μόνο στην Ελλάδα υπονομεύει την ποιότητα ζωής περισσότερων από 2,5 εκατ. ανθρώπων.

Προκαλείται, όταν ο αρθρικός χόνδρος, που καλύπτει τις επιφάνειες των οστών στα σημεία των αρθρώσεων για να διευκολύνει την κίνηση και να μειώνει την τριβή, φθείρεται βαθμιαία και ταυτόχρονα δημιουργείται φλεγμονή στον αρθρικό υμένα, που περιβάλλει την άρθρωση. Εκδηλώνεται φυσικά στις αρθρώσεις που υφίστανται τη μεγαλύτερη καταπόνηση.

Υπάρχει λύση για όσους πάσχουν από τη χρόνια αυτή πάθηση;

Μέχρι πρόσφατα, οι λύσεις, που προτείνονταν, στόχευαν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, όπως του πόνου και της δυσκαμψίας, στην προσπάθεια ελέγχου της καταστροφής των αρθρώσεων, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, επιλέγονταν ιατρικές επεμβατικές λύσεις όπως χειρουργική αντιμετώπιση ή ενέσεις κορτιζόνης και υαλουρονικού οξέος. Οι πιο διαδεδομένες λύσεις αντιμετώπισης ήταν τα απλά αναλγητικά, τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) και διάφορα σκευάσματα που συχνά στερούνταν τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας.

Βεβαίως όπου κρινόταν απαραίτητο, μπορεί να συστήνονταν η μείωση του σωματικού βάρους ώστε να περιορίζεται η πίεση η οποία  ασκείται στις αρθρώσεις που πάσχουν ή η χρήση υποστηρικτικών μέσων όπως ειδικών ορθοπαιδικών πελμάτων και ναρθήκων. Σε περιπτώσεις καταπόνησης λόγω άθλησης προτείνονταν επιγονατίδες και περικάρπια για απορρόφηση των κραδασμών και έλεγχο του εύρους της κίνησης.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω όπλα που είχαν διαθέσιμα οι επαγγελματίες υγείας  έως τώρα, δεν αντιμετώπιζαν ικανοποιητικά τις ανάγκες των πασχόντων. Τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) που είναι από τα πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του οξέος πόνου, δεν συνίστανται για μακροχρόνια χρήση λόγω των παρενεργειών τους στο γαστρεντερικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Νέα πρωτοποριακή τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – ΝΕΜ®

Την επανάσταση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρθρώσεων, έχει φέρει μια νέα τεχνολογία, παγκόσμια γνωστή ως ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane) η οποία προέρχεται από πατενταρισμένη, υψηλής ποιότητας ειδική επεξεργασία της μεμβράνης από το κέλυφος του αυγού. To ΝΕΜ® αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό από φυσική θειική χονδροϊτίνη, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, γλυκοζαμίνη σε μορφή και αναλογίες κατάλληλες ώστε να είναι αξιοποιήσιμες σε σημαντικό βαθμό από το ανθρώπινο σώμα.

Το ΝΕΜ® έχει μελετηθεί εκτενώς μέσα από αρκετές κλινικές μελέτες που τεκμηριώνουν τα ευεργετικά του αποτελέσματα στην υγεία των αρθρώσεων. Συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από τον πόνο, οδηγώντας μάλιστα στη μείωση της χρήσης αναλγητικών όπως αποδεικνύεται και πάλι από τις μελέτες.

Ταυτόχρονα συντελεί στη μείωση της δυσκαμψίας, βελτιώνοντας αισθητά το εύρος της κίνησης.

superfoods 1

Έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ισπανία ενώ τα μοναδικά οφέλη του ΝΕΜ® διατίθενται πλέον και στην Κύπρο μέσα από το πρωτοποριακό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής SUPERFOODS® OSTEOAID.

Το SUPERFOODS® OSTEOAID περιέχει επίσης το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε Μαγγάνιο, ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.

osteo

Η συστηματική χρήση του συμπληρώματος διατροφής, SUPERFOODS® OSTEOAID, με τη λήψη μιας μόνο κάψουλας την ημέρα, συντελεί στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων, τη διατήρηση της ευελιξίας τους και την άνεση στην καθημερινή κίνηση. Τα πρώτα αποτελέσματα παρατηρούνται εντός 10 ημερών ενώ σε κλινική μελέτη που συνεχίστηκε για 90 ημέρες, παρατηρήθηκε συνεχής βελτίωση μετά από αδιάκοπη χρήση.

Με άριστο προφίλ ασφάλειας λόγω της φυσικής του προέλευσης και της μη αλληλεπίδρασης του με άλλα φάρμακα αλλά και της οικολογικής του παραγωγικής διαδικασίας, ελεύθερης χημικών ουσιών σε GMP εγκαταστάσεις σύμφωνα με FDA προδιαγραφές, το SUPERFOODS® OSTEOAID υπόσχεται μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις αρθρώσεις.

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για μια μοναδική, εναλλακτική λύση για άτομα με καρδιαγγειακά και γαστρεντερικά προβλήματα που χρειάζεται να αποφεύγουν τη χρήση ΜΣΑΦ λόγω των παρενεργειών.

Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα μας είτε λόγω άθλησης και καταπόνησης των αρθρώσεων μέσω άσκησης είτε λόγω βάρους, λόγω κληρονομικότητας, λόγω εμμηνόπαυσης είτε λόγω ηλικίας. Σήμερα όμως, υπάρχει  αποτελεσματική λύση. που ονομάζεται, SUPERFOODS® OSTEOAID, και  μας βοηθά να προφυλάξουμε την ποιότητα ζωής μας και την καθημερινότητά μας.